Търсене на имоти

Фалшиви имоти: дигитални снимки с допълнителна обработка примамват купувачите

Да платиш за обработката на няколко снимки е далеч по-евтино, отколкото да инвестираш в реален ремонт на един недвижим имот, за това и все повече хора прибягват до този нелоялен метод в опита си да сключат сделка за продажба. „Wall Street Journal“ цитира изследване на „Redfin“ от месец май 2018г., което е установило, че 20% от купувачите на жилища в Америка са направили оферта за покупка на имот, който никога не са посещавали. През 2017г. те са били 35% през 2017 г., а през 2014г. – почти 50%.
 

Експертите съветват да се внимава и с виртуалните огледи на имоти, защото неинформираните купувачи вярват, че това, което ще купят е точно това, което виждат, а в много случаи изображенията са само проекти. Разбира се, в този случай не става дума за измама, а за маркетингов подход. Брокери са коментирали пред therealdeal.com, че виртуалните посещения на жилища са по-удобни и за собствениците им и за клиентите, тъй като спестяват много време и неудобство, а освен това помагат да си представят как би могъл да изглежда имотът в случаите, когато той се продава необзаведен.

Изпълнителният директор на „BoxBrownie“ - един от основните доставчици на услуги за виртуална постановка, наскоро е призовал брокерите да публикуват променените  снимки едновременно с оригиналите, за да може да не се подлъгват купувачите. А българските експерти са категорични – не купувайте имот без да сте го посетили лично и да сте проверили, че той отговаря на реалността, а после – че е с изрядни документи.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини