Търсене на имоти

Увеличава се търсенето на имоти в САЩ от купувачи от ОАЕ

Увеличава се търсенето на имоти в САЩ от купувачи от ОАЕУвеличава се търсенето на имоти в САЩ, а най-голям ръст е регистриран от купувачи от Обединените арабски емирства /ОАЕ/, са наблюденията на уебсайта Realty Trac. От 2009 г. насам броят на запитванията от емирството се е увеличил 352,2%, въпреки че те са едва 1,1 на сто от чуждите потенциални купувачи.

Швейцарци също проявяват активен интерес към американски жилища. търсенето на швейцарски купувачи се е увеличило с 269,7%. Това представлява 2,1 на сто от потенциалните инвеститори. Трети по заявен интерес са клиенти от Хонконг и Китай, достигайки 254,2% и е 4,1 на сто от общия дял на чуждите купувачи. Гражданите на Китай са основни клиенти на американския имотен пазар. Основният фактор, който влияе върху китайските инвестиции е големият брой свръх богати жители на страната. Той достига 13 855, което е повече отколкото в развити пазари като Германия, САЩ и Япония.

Най-голям е инвеститорският интерес към Южна Калифорния и особено в крайбрежните зони. Пазарът е доминиран от купувачи от Китай, Русия, Канада и Великобритания, които влагат капиталите си във второ жилище. Ню Йорк е топ дестинация на чуждестранните инвеститори, а Лас Вегас привлича клиенти от Азия, Близкия изток и Канада, са наблюденията на водещи американски брокери. Пазарът на САЩ привлича чужди капитали с благоприятните цени на жилищата и относителната стабилност на страната. 


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини