Търсене на имоти

НОВ РЕКОРД! В Америка продадоха пентхаус за над 200 млн.долара!

Най-богатият американец, натрупал състоянието си от собствен бизнес като хедж фонд мениджър, познат още и като колекционер на луксозни имоти, е поставил нов рекорд в историята на жилищния пазар в САЩ. Кенет Грифин е платил 239 958 219 долара за пентхаус от 2 230 кв.м на 57-ия етаж в Central Park South, предава nytimes.com и калкулира, че сумата е достатъчна за закупуването на 946 жилища на средната продажна цена от 253 600 долара.
 
 
Източник на снимките: The New York Times

Говорител на милиардера е направил изявление, в което обяснява, че тази сделка не е била с инвестиционна цел, а Грифин възнамерявал да живее в огромния апартамент. За да оправдае крупната сума, той е допълнил, че шефът му е дарил над 700 млн.долара за благотворителност и в подкрепа на висшето образование.

Анализатори на пазара обаче коментират, че такива „извънредни“ продажби ще имат все по-малък дял на фона на спадащите цени на луксозни недвижими имоти в Манхатън. Според сайта за недвижими имоти StreetEasy, в края на януари в Ню Йорк е имало 497 активни обяви за апартаменти на цени от над 10 милиона долара, а за къщи - 161 обяви за над 20 милиона долара, 61 за над 30 милиона долара, 17 за над 50 милиона долара, и само две обяви за повече от 75 милиона долара.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини