Търсене на имоти

Британци изобретили плаваща къща за пътешествия

Архитектурното бюро Kingsley Architects е разработило екологична плаваща къща, която е не само жилище във водата, но също така и мултифункционално превозно средство.

Необичайна във всички отношения, SolarHome е иновативна версия на къща, която позволява на собственика да живее по-близо до природата, да плава по всяко време в реки и езера – при това липсват къмпинг неудобствата.
 
Според Inhabitat.com, първата слънчева къща в света може да намали в пъти на потреблението на електроенергия чрез панорамни прозорци във всички помещения. Слънчевите панели на покрива могат се използват по рационална схема. Например, лампата може да се включва само когато слънцето залезе.
 
Кухнята, всекидневната и другите стаи са разположени под широк навес-палатка, която дава възможност за използване на кръстосана вентилация. Основната и гостната спални се намират в задната част на кораба. Тясната палуба по периметъра на лодката и голямата площ на кърмата служат като мултифункционална тераса на тази плаваща къща.
 
Следва да се отбележи, че плаващата къща, съдържа система за пречистване на водата и електричество за сметка на слънчевата енергия. За ефективно филтриране на част на дъждовната вода е засадена трева на покрива на този необикновен дом.
Плаващата къща може да се използва в изцяло автономен режим в периода от 6 месеца до 1 година. После къщата трябва да акостира на брега и да се свърже към локалните системи за електричество и вода.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини