Търсене на имоти

Близо 40% са се увеличили чуждестранните купувачите на имоти във Великобритания

Близо 40% са се увеличили чуждестранните купувачите на имоти във ВеликобританияПовече от два милиона чуждестранни инвеститори притежават имот във Великобритания и купувачите от други държави продължават да се увеличават. Това съобщава The Telegraph, позовавайки се на анализа на експерти. За последните пет години ръстът на чужденците, придобили собственост в Обединеното кралство, е 39%. Интересът на заможните клиенти е главно към жилища в централен Лондон.

Британската столица се възприема като сигурно място за инвестиция заради непрекъснато растящите цени на имотите. Икономиката на страната е сред най-ликвидните в света. Жилищата в Лондон са поскъпнали средно с 9,4% миналата година. Очакванията са ръстът на цените да продължи и през следващите години. Търсенето е насочено предимно към луксозни имоти в столицата.

Заради законови промени обаче е много вероятно още следващата година да намалее интересът от страна на чуждестранни инвеститори. Причината е, че те ще трябва да плащат данък върху печалбата при продажба на собствеността си във Великобритания от април 2015 г. Новият налог ще направи британските имоти по-малко привлекателни за чуждестранните инвеститори, които са основната причина за растящите цени.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини